Röviden mi az a linképítés?

Linképítés

Mi az a linképítés?

A linképítés az a folyamat, amellyel más weboldalakat ráveszünk, hogy hivatkozzanak a saját weboldalunk valamelyik oldalára. A linképítés célja, hogy növelje oldalai „tekintélyét” a Google szemében, hogy ezek az oldalak előrébb helyezkedjenek el és nagyobb keresési forgalmat hozzanak.

Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb „fehér kalapos” linképítési stratégiát két egyszerű lépésre bonyolíthatja le:

  • Hozzon létre valami figyelemre méltót (ami megérdemel egy linket)
  • Mutassa meg azoknak, akik rendelkeznek weboldallal (hogy hivatkozhassanak rá)

Miért fontos a linképítés?

Andrey Lipattsev , a Google munkatársa szerint a linkek a Google három fő rangsorolási tényezőjének egyike. Tehát ha azt szeretné, hogy weboldala előkelő helyen szerepeljenek a keresésben, akkor szinte biztosan szüksége lesz linkekre.

A Google (és más keresőmotorok) „szavazatnak” tekintik a más weboldalakról származó linkeket. Ezek a szavazatok segítenek azonosítani, hogy egy adott témában (több ezer hasonló közül) melyik oldal érdemli meg, hogy a keresési eredmények legtetejére kerüljön.

Általános szabály, hogy a több visszamutató linket tartalmazó oldalak általában magasabban helyezkednek el a keresési eredmények között.