Linképítési tippek kezdőknek

Linképítés kezdőknek

A bejövő linkek a keresőoptimalizálás (SEO) fontos részét képezik. Hasznosak abban is, hogy segítsenek az embereknek navigálni a webhelyén. Ez az útmutató megmutatja Önnek, hogyan hozhat létre bejövő linkeket, amelyek javítják a helyezését.

Keresse meg a releváns webhelyeket

Két fő módja van az Ön webhelyére hivatkozó weboldalak megtalálásának: Használhatja az Open Site Explorer nevű ingyenes szolgáltatást, vagy végezhet manuális keresést. Ha az első lehetőséget választja, ügyeljen arra, hogy csak jó hírű honlapokat válasszon.

Hozzon létre egyedi tartalmat

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy több backlinket szerezzen, az egyedi tartalom létrehozása. Ez azt jelenti, hogy valami újat kell írni, amit korábban nem írtak. Ez azt is jelenti, hogy ne másoljuk le mások munkáját. Ehelyett írjon eredeti tartalmat, amely értéket biztosít az olvasók számára.

Építsen kapcsolatokat minőségi visszamutató hivatkozásokkal

A linképítésnek két fő típusa van: belső linkelés és külső linkelés. A belső hivatkozás segít a keresőmotoroknak megérteni a weboldal oldalai közötti kapcsolatot. A külső hivatkozások segítségével a keresőmotorok megérthetik, honnan származik a tartalom. Mindkettő fontos a magas helyezés eléréséhez.

Reklámozza tartalmait

Ha javítani szeretné az organikus keresési eredményeket, három dolgot kell tennie: reklámozza a tartalmát, építsen linkeket, és szerezzen több nézettséget. Kezdje a tartalom népszerűsítésével a közösségi médián, e-mail kampányokon és más csatornákon keresztül. Ezután használjon olyan eszközöket, mint a MozBar, hogy megtudja, ki hivatkozott a tartalomra. Végül használjon elemző szoftvert, hogy megtudja, mekkora forgalmat érnek el az egyes tartalmak.

Eredmények figyelése és mérése

Miután reklámozta a tartalmat, itt az ideje, hogy mérje a sikerét. Kezdje egy egyszerű elemzéssel olyan ingyenes eszközökkel, mint a Google Analytics. Ez betekintést nyújt abba, hogy honnan származik a forgalom, milyen gyakran látogatják meg az emberek a weboldalát, és hogy konverziót hajtanak-e végre. Innentől kezdve az adatok alapján módosíthatja stratégiáját.