Linképítés – Miért fontos, és hogyan teheti magasabbra a weboldala rangját?

Linképítés fontos

A weboldalára mutató bejövő linkek minőségének és mennyiségének növelése során, a hivatkozási forgalom, a megnövekedett domain jogosultság és a jobb keresőmotorok rangsorolása érdekében a linképítés nagyon fontos, mert szélesebb közönséget von maga után. Hiperhivatkozásokat szerez más weboldalakról, így a felhasználók megtalálhatják Önt. A keresőmotorok is a hivatkozásoktól függenek az internet feltérképezéséhez. Átvizsgálják az egyes webhelyek és a teljes webhelyek közötti hivatkozásokat is.

Egy nagyobb SEO esernyő alatt a linképítésnek meglehetősen fontos szerepe van. Mivel a szűkös marketingköltségvetés korlátozza a reklámra költhető összeget, organikus forgalomra van szüksége a keresőmotorokon keresztül, különösen a versenyképes iparágakban. Más SEO bevált gyakorlatokkal együtt, mint például a jó oldali SEO, a kiváló tartalom és a kellemes felhasználói élmény, a linképítés segíthet organikus forgalmat irányítani honlapjára, így weboldala magasabb rangú lesz.

A linképítés legjobb stratégiái

Az internetet elárasztják, vagy inkább telítve van jó tartalommal. Minőségi, releváns és hiteles oldalakkal. Tegyük fel például, hogy volt egy barátja, aki nem volt túl jó matekból. Ugye nem ajánlaná őt a főnökéhez, egy megüresedett pénzügyi tanácsadói pozícióra az irodájába? Hasonlóképpen, ha az Ön weboldala nem elég jó, miért kellene másoknak hivatkozniuk rá?

Annak érdekében, hogy vonzó legyen, íme néhány stratégia, amelyet alkalmazhat.

Legyen összhangban a tartalom minőségével és ütemezésével

Ha a tartalomról van szó, a jó minőség és következetesség a siker egyetlen titka. Csak akkor lesznek olyan emberek, akik szeretnének linket mutatni az Ön weboldalára. Tegyen közzé az iparághoz kapcsolódó tartalmakat, hogy olvasói bátorítást kapjanak ezek megosztására. Ki tudja, akár a saját weboldalukon is linkelhetik, ha van.

Segítsen másoknak is

Nem lehet mindenben szakértő. Lehet, hogy van egy másik iparági kortárs, sőt egy rivális is, aki valamit jobban tud Önnél. Ossza meg a tartalmukat. Linkelje be. Lehet, hogy ez ellentmondónak hangzik, de kölcsönös segítség nyerhető. A blog egy közösségi eszköz, és felhasználhatja arra, hogy másokhoz kapcsolódjon, hasznos módon, hogy viszonozzák a szívességet. Ha Ön új piaci szereplő, és sikerül kapcsolatba kerülnie egy iparágvezetővel, előfordulhat, hogy megosztják a tartalmát, vagy hivatkoznak rájuk, és az Ön javára dolgoznak.

Hívjon meg az alkalmi vendég bloggert

Hívjon meg vendégbloggereket, először írjon egy jó blogbejegyzést, majd küldje el másoknak. Ha valaki elfogadja, lehet, hogy ad egy bejövő linket. A vendégblogolás elősegíti a szakértelmet. Sok sajtóorgánum kéri az emberek beadványát a megfelelő témákban. Kezdje az iparágával és annak fő területeivel. Például, ha belső dekorációval foglalkozik, szigorúan csak a lakberendezésről beszéljen.

Forráslisták kurátora

Az erőforráslista bármi lehet, beleértve az e-mailek előnézeti eszközeit, az új ötletelési technikák elsajátításáig. Az ilyen listák segítenek más bloggereknek abban, hogy saját bejegyzéseikhez kapcsolják, ahelyett, hogy maguk hoznák létre a tartalmat. Például, ha a blogja egy digitális marketing blog, összeállíthat egy listát az elköteleződési arány kiszámításának módjairól, hogy releváns legyen a többi blogger között a digitális marketing területen.

Népszerű történetek

Mindig figyelje a felkapott híreket, és használja ezt az előnyére. „Newsjacking”-nek nevezik, ez egy olyan technika, amellyel egy hír viralitásából hasznot húzhatunk, hogy felerősítsük saját marketing erőfeszítéseinket. Például azok a bloggerek, akik elsőként hozzászólnak a hírekhez, felkerülnek a Google SERP-rangsorának élére, és másokat is vonzanak, hogy linkeljék az Ön tartalmait.

Hívjon meg influencereket és szakértőket

Ha hiteles forrásokból származó linkeket szeretne, próbáljon szakértői összefoglalókat kérni influencerektől. Később próbálja meg újra felvenni velük a kapcsolatot, és kérjen egy vendég bejegyzést, és először is köszönje meg nekik a webhelyen betöltött korábbi szerepét.

Vegyen részt az esettanulmányokban

Ha ügyfelei jól érzik magukat, vissza fognak hivatkozni (linkelni) az Ön webhelyére. Ha olyan cégekkel dolgozik, amelyek beváltak, készítsen egy jó esettanulmányt a megfelelő kérdésekkel, hogy mások is hasznosnak találhassák ezeket az információkat. Alternatív megoldásként részt vehet egy esettanulmányban is, hogy a közzététel után visszamutató hivatkozást (linket) kapjon.

Használja ki a vizuális tartalmat

Az infografika érdekes módja az információterjesztésnek. Ossza meg tervét forrásaival, és gondoskodjon arról, hogy az infografikus beágyazási kód könnyen elérhető legyen. Professzionális megjelenésű infografika készíthető ingyenes sablonokkal és ingyenes képszerkesztő eszközökkel. Az emberek szeretik a diagramokat, grafikonokat és a vizuális tartalom egyéb formáit is. Ezek időigényesek, és az emberek szívesebben használják az Ön tartalmait, mint hogy saját maguk készítsék el, ha van választásuk.

Vezessen webináriumokat, archiválja azokat, és használja a SlideShare szolgáltatást

Az élő interakciókat érdekes előadásokkal mindig szívesen nézzük. Azok, akik lemaradnak róla, hozzáférhetnek, ha PPT-jét SlideShare prezentációvá alakítja, és beágyazza egy blogbejegyzésbe, majd beágyazza a webinárium nyitóoldalába. Álljon össze márkákkal és influencerekkel, és hívja meg őket webináriumára, hogy szélesítse közönségét.

Kínáljon ingyenes eszközöket és megosztható sablonokat

Létrehozhat egy ingyenes eszközt, amellyel közönséget vonzhat a weboldalára mutató hivatkozásokra. Ebben segíthet egy kulcsszóelemző vagy bármely iparági szempontból releváns és hasznos eszköz. Például, ha Ön egy szemüveget gyártó e-kereskedelmi vállalat, létrehozhat egy képalkotó eszközt, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy különböző kereteket nézzenek meg az arcukon, mielőtt végül választanának egyet. Az ingyenes megosztható sablonok szintén nagyszerű módja annak, hogy népszerűek legyünk. Minden könyvjelzővel ellátható tartalom vonzza a bejövő linkeket.

Sajtóközlemény és tájékoztatási tevékenység

Módosítsa meglévő PR-stratégiáját egy bejövőre: írjon egy nagyszerű sajtóközleményt, és küldje el egy nagy kiadóhoz. Ha projektje egy másik céget is érint, küldjön közös sajtóközleményt. A sajtó figyelmének felkeltésével növelheti márkájának ismertségét, növelheti a hitelességét és hasznos linkeket kaphat. A kiadványok vagy újságírók számára fenntartott oldal, ahol megtekinthetik az Ön tartalmát, nagyszerű módja annak, hogy az információkat egy helyen tartsa naprakészen a könnyebb hozzáférés érdekében.

Dolgozzon ipari partnerekkel

A vállalati csatornapartnerek mindig hivatkoznak egymás tartalmára. Egy partner forgalmat küldhet az Ön webhelyére, amit az Alexa segítségével ellenőrizhet a visszafordulási arány, a kulcsszavak, a forgalom stb. kiszámításához. Végezzen társmarketinget egy tartalom közös reklámozásával és az eredmények megosztásával. Ennek a kapcsolatnak a kihasználása segít több link elérésében. A marketingnek nem kell mindig drága üzletnek lennie.

Kérjen véleményeket

Ha új terméket dobott piacra, mindig kérjen véleményeket és visszajelzéseket. Ez segíthet megerősíteni a kapcsolatokat az eladókkal és a vevőkkel.

Ahogy a weboldal idővel frissül, előfordulhat, hogy egyes linkek régiek vagy hibásak. Még mindig frissítheti őket. Használjon olyan eszközöket, mint a Dead Link Checker és a Screaming Frog, hogy ellenőrizze, vannak-e hibás hivatkozások más webhelyeken.

Mindig helyezzen el egy „megosztom” gombot a tartalom mellett a jobb keresőmotorok, Facebook, -Twitter- folyamok és hírfolyamok láthatósága érdekében. Az Ön adataira mások tartalmaiban is hivatkozhatnak.

Használjon más közösségi megosztási gombokat marketingtartalma során, hogy többen láthassák, megosszák és linkeljék weboldalát.

A fenti stratégiákon kívül termékbemutatókat is lebonyolíthat, hogy az ügyfelek fontosnak érezzék magukat. A linképítés növelheti a minőségi forgalmat, és elmondhatja a keresőmotoroknak, hogy webhelye a téma egyik vezető szakértője egy bizonyos területen, remélhetőleg ezzel is növelve a vásárlók számát.

Linképítés
Linképítés